Tot el que cal saber dels nostres amics

Preguntes freqüents

Preguntes i respostes sobre gats en general…

Per què el meu gat rasca al voltant del menjar?

És un comportamiento habitual entre els gats, significa que l’animal està sáciat i no necesita mentar més. En estat salvaje enterren les seves presos, precisament per conservar-les i poder digerir-les en un altres moment.

Per què el meu gat rasca al costat del seu sorral?

Possiblement sigui per falta d’higiene. Això pot provocar que, fins i tot, facin les seves necessitats fora del sorral. Per aquesta raó és important canvis regulars de sorra sanitària.

L'alimentació del gat és igual a la d'un gos?

En absout, els requeriments nutricionals són diferents. No és recomanable alimentar al gat amb croquetes o llaunes de gossos, ja que a la llarga perjudicarà la seva salut.

L'aliment dolç és bo per al meu gat?

S’aconsella evitar qualsevol tipus d’aliment dolç. Alguns, com ara la xocolata, fins i tot són tòxics per a ells. A més a més, els aliments amb elevat contingut de sucre poden provocar-los problemes de diabetis, càries i altres patologies.

L'esterilització provoca obesitat?

En la majoria dels casos els gats tendeixen a engrenar, ja que després de l’esterilització disminueix la seva activista física i augmenta la seva fam. Existeixen pinsos especials que ajuden a optimitzar el pes ideal del felí.

A quina edat esterilitzo el meu gat?

El teu veterinari t’assessorarà en el moment que consideri més idoni. No tots segueixen les mateixes pautes, per alguns l’esterilització en gats ha de fer-se sobre els 6-7 mesos de vida, abans no es recomana ja que es considera que pot afectar negativament al seu creixement. D’altres asseguren que en una edat primerenca, sobre els tres mesos, és una edat òptima per a l’esterilització del gatet.

És freqüent l'al·lèrgia en persones que conviuen amb gats?

Un 3% de la población pot patria al·lèrgia al gat i, en general, a mascotes o animals domèstics; les races de pèl llarg desencadenen més ràpidament el procés. És important, abans de l’adopció, visitar llocs on habiten gatets i/o consultar a un metge especialitzat per a fer-se les proves al·lèrgiques corresponents.

Haig de banyar el meu gat?

Banyar un gat no és un comportamiento habitual, si es té en compte que segons els seus ancestral és un felí del desert que té poc contacte amb l’aigua. Encara que no és menys cert que si s’educa a edat primerenca, molts poden arribar a adaptar-se al bany amb molta facilitat, fins i tot els acabi agradant.

Haig de tallar les ungles del meu gat?

És recomanable tallar les ungles del teu gat, sobretot en aquells que no surten a l’exterior i no tinguin l’oportunitat d’afilar-les. En cas contrari, poden créixer desmesuradament i fer-los mal als dits, a més així també prevenim patir desperfectes a la llar. No és aconsellable l’ablació quirúrgica d’ungles.

Un gat d'interior pot tenir paràsits?

Sí, és necessari fer-li al nostre gat disparasitacions internes i externes ja que en moltes ocasions és el propi propietari qui pot portar paràsits de l’exterior, bé entre la roba o a la sola de les sabates.

Gats i gossos poden conviure junts?

Avui en dia és fàcil trobar aquests dos animals convivint sense dificultats en moltes cases familiars, simplement socialitzant arriben a portar una vida integrada i feliç. Les agressions entre gossos i gats succeeixen generalment entre aquells que es troben en llibertat.

És necessari buscar un company de vida al meu gat?

Moltes persones es plantegen adoptar un segon gatet principalment perquè no estigui sol en determinades hores del dia. Pot ser una bona idea sempre que s’adopti el segon gatet en edad cadell i que la convivència en comunitat es dugui a terme gradualment. També cal tenir en compte el caràcter del gat ja resident a casa, ja que en molts casos no els hi agrada la presència d’altres felíns.

Els gats destrossen els mobles de casa?

És important socialitzar-los a edat primerenca per prevenir aquest tipus de comportament, els rascadors i arbres trepadors també ajuden al fet que afilin les seves ungles en aquests accessoris i així disminueixi el risc del desperfecte en el mobiliari de l’habitatge.

Preguntes i respostes sobre l’adopció de gats…

Teniu més gatets a banda dels que hi ha publicats al web?

Sí. Tenim bastant de moviment de gats, per això és possible que no tinguem publicats tots els gatets que tinguem disponibles tant per adoptar com per apadrinar. Per a mas informació no dubtis en escriure’ns!

Com funciona l'adopció d'un gat?

En el cas d’estar interessat/da en adoptar un gat pots posar-te en contacte amb nosaltres per mantenir una entrevista i conèixer el gat. En aquesta quedada i, sempre i quan la persona adoptant i el gat hagin tingut una bona connexió, el gat podrà ser adoptat el mateix dia abonant l’import econòmic corresponent. També es poden concretar diferents quedades prèvies abans d’adoptar el gat.

Quant costa adoptar un gat?

En el cas d’un gat cadell són 200€. S’inclouen dues vacunes, xip, alta a l’AIAC, cartilla sanitària, desparasitació interna i externa, proves FeLV/FIV i esterilització. Si es tracta d’un gat gran són 160€ i una vacuna en comptes de dues.

Cal tenir en compte que aquest preu pot variar segons circumstàncies.

Quina és la diferencia entre adoptar i apadrinar un gat?

Adoptar un gat significa sumar un nou membre a la família i, des d’aquell moment, seràs la persona responsable del felí. En canvi, apadrinar un gat consisteix en col·laborar en una part (petita o gran) de les despeses que genera, millorant el seu benestar i contribuint en donar-li una millor qualitat de vida. Periòdicament rebràs informació i fotografies del gat i, fins i tot, podràs visitar-lo al refugi!

Necessitaré servei de veterinari externs?

El gat s’entrega esterilizat, desparasitat, xipat, vacunat i amb les proves FeLV/FIV realitzades. En el cas de patir un encostipat o algun tipus de malaltia ens fem càrrec de les despeses veterinàries des de Geligats fins que el gat estigui curat i sa. Només necessitarà veterinari després d’un any de ser adoptat per posar-li les vacunes corresponents.

Puc endur-me un gat de l'associació directament cap a casa?

No. Abans de fer qualsevol pas d’adopció, cal fer una petita entrevista amb el/la possible adoptant, per així determinar que siguin bons adoptants i quin gat seria el més adequat per a aquesta família en concret.

Preguntes i respostes sobre l’apadrinament de gats…

Com funciona l'apadrinament d'un gat?

Per apadrinar un gat cal pagar una quota mensual de 6€ per rebut bancari. En el cas de no poder tenir el gat a casa, hi ha l’opció d’apadrinar-lo també però quedant-se al refugi i pagant una quota mensual de 30€, fent-se càrrec, el padrí, de les despeses veterinàries. En tot aquest procés d’apadrinament, aquest gat no podrà ser donat en adopció.

Té algun tipus de cost econòmic apadrinar un gat?

Sí, 6€/mes, o 30€/mes en el cas d’apadrinar-lo però el gat s’hagi de quedar al refugi.

Quina és la diferencia entre adoptar i apadrinar un gat?

Adoptar un gat significa sumar un nou membre a la família i, des d’aquell moment, seràs la persona responsable del felí. En canvi, apadrinar un gat consisteix en col·laborar en una part (petita o gran) de les despeses que genera, millorant el seu benestar i contribuint en donar-li una millor qualitat de vida. Periòdicament rebràs informació i fotografies del gat i, fins i tot, podràs visitar-lo al refugi!

Necessitaré servei de veterinari externs?

No. De les despeses veterinàries dels gats apadrinats ens fem càrrec des de Geligats.

Quins són els requisits per apadrinar un gat?

Per apadrinar un gat només cal omplir el formulari d’apadrinament del gat en qüestió. El més aviat possible ens posarem en contacte amb tu per coneixèr-nos i procedir a l’apadrinament del gat.