Sumar un gatet a la teva família possiblement sigui una de les millors decisions que prenguis i, si a més a més es tracta d’un gat adoptat, millor que millor.

Un gat t’oferirà moments únics d’afecte i diversió, tot i que també és un pas que implica responsabilitat i compromís. Aquest és el primer aspecte que cal valorar adequadament abans de fer el pas.

A diferència del gos, el gat és molt territorial i necessita d’un temps considerable per adaptar-se al nou ambient. És per aquest motiu que, davant d’una adopció, cal que es tinguin en compte un seguit de factors que ajudaran a que el gatet pugui aclimatar-se correctament.

En primer lloc, el caràcter de cada gat varia i la seva docilitat dependrà de com hagin estat els seus pares i si va tenir contacte amb persones aviat.

Consells per aconseguir una bona adaptació del gat a la nova llar

  • L’actitud davant el nou integrant ha de ser tranquil·la i sense apropaments bruscos.
  • Si a la nova llar hi ha nens, cal ensenyar-los a tractar suaument el gat, d’aquesta forma evitarem fer mal a l’animal i esgarrapades o mossegades als nens. És important que els adults supervisin i vigilin tota interacció.
  • Els gats que viuen en llocs on no tenant accès a l’exterior han de tenir diferents joguines per no perdre l’estimulació.
  • Es recomani fer Jocs interactifs, especialmente al capvespre, moment on manifesten més necessitats d’activité lúdica.
  • Donar-los capses buides on amagar-se, rascadors de diferents materials i permitir-los l’accés a superfícies elevades on puguin trepar, els ajudarà a desestressar-se.
  • Cal evitar jugar ambos les Mans o peus i canalizar la seva conducta de caça cap a joguines adequades.
  • Também cal evitar situacions estressants com ara canvis a l’ambient o viatges. Si este fora de casa Durant molt de temps el més conveniente és que algun familiar o amic es fácil càrrec d’ell(s). Evidentment, les mudances generen un estrés important al gat, és per aquest motiu que davant els canvis, se’ls ha de transmetre tranquil·litat i confiança.
  • Davant de qualsevol problema de conducta és recomanable consultar-ho a un especialista, qui t’indicar el tractament adequat.