Tots aquells que estimem als nostres gats sempre intentem buscar un bon pinso per ells i, si a més a més, la qualitat del menjar té un bon preu, doncs millor que millor!

Troba el millor pinso pel nostre gat pot generar-nos molts mals de cap, és per aquest motiu que en aquesta entrada al blog volem explicar-vos les diferents gammes que hi ha a dia d’avui al mercat:

  • Gamma baixa
  • Gamma mitja
  • Gamma alta
  • Premium

Evita el pinso dels grans supermercats

Cal saber que el pinso o menjar humit en llauna per a gats acostuma a anar acompanyat de molt marketing, és per aquest motiu que hem de fugir dels pinsos comprats en supermercats o grans magatzems on comprem el menjar per humans. Tots els pinsos de les grans superficies són els que més s’anuncien a la televisió i, normalment, són de molt mala qualitat. Només cal veure que els ingredients que composen aquests productes: farines de subproductes animals (peülles, pèls, becs, potes, plumes, etc.) i subproductes de farines de cereals. Aquests pinsos serien els pinsos de gamma baixa.

El més recomenable és comprar el menjar de gat en centres especialitzats per a mascotes o bé majoristes per internet, on trobem una gran varietat i la millor relació qualitat/preu.

Pujant de gamma ens trobem amb els pinsos de gamma mitja, que són  aquells que en l’etiqueta del producte s’indica d’ingredients farines de carn seca i farina de cereals.

Ara bé, si volem donar una major qualitat als nostres amics felins hem d’adquirir el pinso de gamma alta, els ingredients dels quals és carn seca i cereals. Alguns tipus de gamma de pinso utilitzen, en comptes d’arròs o blat, sègol o espelta; o bé introdueixen cereals ecològics o, fins i tot, menys quantitat.

Per últim, també podem trobar el pinso premium. A l’etiqueta dels ingredients d’aquesta gamma de pinso trobem carn fresca i/o carn seca desossada i no porten gra ni cereals. A més a més, en molts pinsos d’aquesta gamma s’inclou carn o peix apte per a consum humà. Això vol dir que no utilitzen restes d’animals.

Val a dir que, per la constitució del gat (carnívor), els cereals no són ben digerits i, en moltes ocasions, genera problemes d’intolerància alimentària, diarrees cròniques, vòmits, diabetis, obesitat, colesterol, pancreatitis… i un llarg etc.

Hi ha marques de pinso que estan comercialitzant menjar per a gat amb frases com ara «especial gats amb digestions difícils» i el que realment trobem són pinsos «súper premium» llibres de gra i amb carn fresca o seca en la seva composició… i es venen a un baix preu. Tampoc ens hem de deixar enganyar amb frases de l’estil «pinso especial per a gats perses«, «pinso especial per a gates castrades«, etc.

Lo important està en la composició o ingredients i donar als nostres gats molt de menjar humit, a poder ser també de qualitat per així protegir-los dels seus rinyons i que el nostre gat visqui en un estat de salut excel·lent.

Així doncs, buscar un bon pinso pel nostre gat ja sabem que és una tasca de lo més avorrida, però quant millor nutrit estigui el nostre gat, més sa estarà i, per tant, menys visites haurem de fer al veterinari.