Podriem dir que dos gats comporten pràcticament la mateixa feina que un de sol, però de ben segur que les satisfacciones són el doble. Si més no, el temps ho dirà. El que està clar és que si hi ha dos gats en una casa creixeran feliços i tindran un millor caràcter i comportament, al poder-se sociabilitzar i jugar.

El cert és que, per molt que nosaltres volguem proporcionar-li al nostre gat l’energia que demananda, és pràcticament impossible aconseguir-ho. I més encara si passem moltes hores fora de casa al llarg del dia. Un gat sol s’avorrirà i el que farà bàsicament serà dormir i descansar. Per tant, sempre i quan la teva economia t’ho permeti, és molt recomanable adoptar dos gats en comptes d’un de sol.

Lo ideal és adoptar un parell de gats d’una mateixa ventrada i que així puguin crèixer junts. No obstant això, si ja tens un gat a casa i vols incorporar un altre a la familia, també pots fer-ho tenint en compte un seguit de precaucions.

Què cal tenir en compte a l’adoptar 2 gats?

Alguns dels aspectes que cal tenir en compte si es decideix adoptar més d’un gat són:

  • Si són dos mascles, caldrà castrar-los perquè es portin millor. Si són mascle i femella, cal tenir en compte que es reproduiran, tôt i ser germans. Així que més val esterilitzar-los a temps.
  • Si actualment només tens un gat i està traumat per algun tema, és vellet o està malalt, potser no és la millor idea incorporar un altre gat a casa.
  • Els gats no es fixen en les races ni estableixen diferències entre ells per aquest motiu.
  • En el cas d’incorporar un altre animal a casa, cal fixar-se en què aquest tingui un carácter i nivell d’activitat similar al gat «original» perquè així es portin millor.

T’agradaria adoptar un gat? Posa’t en contacte amb nosaltres, estarem encantats d’ajudar-te!